خانهنقل و انتقال علائم تجاری
نقل و انتقال علائم تجاری
نقل و انتقال علائم تجاری

منظور از نقل و انتقال علائم تجاری چیست؟
زمانی که صحبت از نقل و انتقال علامت تجاری میشود به این معناست که تمام حقوق مادی، معنوی، مالکیت و… یک شرکت به شرکت و یا شخص جدید منتقل میشود. البته در برخی مواقع این امکان وجود دارد تا بتوان تنها بخشی از مالکیت یک شرکت را انتقال داد.

انواع روشهای نقل و انتقال علايم تجاری
به دو روش امکان نقل و انتقال علائم تجاری وجود دارد. بسته به شرایط و موقعیتی که هر شخص دارد، میتواند این موضوع را مشخص نماید.
- نقل و انتقال به صورت جبری
این واگذاری زمان صورتی میگیرد که مالک شرکت فوت کند. در چنین حالتی نیاز است تا وراث فردی که فوت شده است، برند و علامت تجاری خود را به شخص جدید انتقال دهند. البته برای انجام این کار نیاز است تا یک سری مدارک و مراحل طی شود.
- نقل و انتقال به صورت اختیاری
در روش دوم این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید به صورت اختیاری برند خود را به شرکت و یا شخص جدید منتقل کنید. این نقل و انتقال میتواند به صورت موقتی و یا حتی دائم باشد. البته به یاد داشته باشید که این نقل و انتقال زمانی صورت میگیرد که اجاره نامه مربوط به ملک و محل مورد نظر در اداره مالکیت معنوی به ثبت رسیده باشد.
مدارک مورد نیاز نقل و انتقال برند و علامت تجاری
• اصل تمامی مدارک مالک قبلی و مالک جدید.
• اسناد مربوط به ثبت برند. در ابتدای ثبت برند نیاز است تا در دو نوبت آگهی ثبت شرکت در روزنامههای کثیر الانتشار منتشر شوند. حتما به هنگام انتقال مالکیت برند، روزنامهها را نیز همراه خود داشته باشید.
• مجوز فعالیت مالک جدید.
• ارائه رسید و فاکتور مربوط به هزینههای پرداخت شده.
• اگر نقل و انتقال از نوع جبری باشد، نیاز است تا گواهی انحصار وراثت نیز به صورت قانونی به ثبت رسیده باشد.
• سند صلحی که در دفاتر اسناد رسمی به صورت قانونی و مطابق با چارچوبها و مندرجات به ثبت رسیده باشد.
• در صورتی که کار انتقال به وکیل سپرده شده باشد، نیاز است تا مدارک هویتی وی نیز ارائه شود.
چه هزینههایی باید برای نقل و انتقال برند پرداخت شود؟
• پرداخت هزینه به دفاتر اسناد رسمی بابت سند صلح.
• پرداخت هزینه به روزنامههای رسمی و کثیر الانتشار بابت نقل و انتقال علائم تجاری.
• پرداخت هزینه به وکیل پرونده و همچنین حقالتمبر.
• پرداخت هزینه مربوط به نقل و انتقال برند و لوگو.
• پرداخت هزینه اظهار نامه نقل و انتقال برند و علامت تجاری.
• پرداخت هزینه اداره مالکیت معنوی.
• قبل از این که نقل و انتقال علامت تجاری صورت گیرد، نیاز است تا این هزینهها از 0 تا 100 توسط شخص و یا شرکت پرداخت شود.

گام های مورد نیاز برای نقل و انتقال علائم تجاری
نقل و انتقال علائم تجاری در 5 مرحله صورت میگیرد. از آن جایی که انجام این کار کمی زمان بر میباشد، نیاز است تا اصلا به فکر استفاده از راههای میان بر نباشید و به صورت قانونی این کار را انجام دهید.
. مرحله 1
در مرحله نخست نیاز است تا شخص انتقال دهنده و شخص گیرنده برای تنظیم مفاد سند صلح به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. منظور از سند صلحی، تفاهم نامهای است که بین شخص خریدار و شخص فروشنده امضا میشود.
. مرحله 2
در مرحله دوم دفاتر اسناد رسمی باید از اداره مالکیت صنعتی، سابقه علامت تجاری را استعلام بگیرند تا بتوانند به اصالت علامت تجاری و طول عمر علامت تجاری پی ببرند.
. مرحله 3
بعد از گرفتن استعلام و تایید آن از جانب دفاتر اسناد رسمی، نیاز است تا طرفین سند صلح را امضا کنند.
. مرحله 4
در مرحله ما قبل پایانی مالک جدید باید به دفتر ثبت اداره مالکیت صنعتی مراجعه نماید. مالک جدید باید تمامی مدارک مورد نیازی که در مرحله قبلی در ارتباط با آنها صحبت کردیم را به علاوه درخواست کتبی خود به این مرکز ارائه دهد تا به عنوان صاحب علامت تجاری شناخته شود.
. مرحله 5
بعد از دریافت تاییدیه و اتمام تمامی مراحل، مالک جدید باید آگهی نقل و انتقال علامت را در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر کند.
فرآیند ثبت شرکت و مدت زمان مورد نیاز
- شماره ثبت و تاریخی که ثبت علامت جدید در آن اتفاق افتاده است، باید به صورت شفاف مشخص شود.
- نام و نشانی دقیق مالک قبلی باید با جزئیات مشخص شده باشد.
- نام و نشانی مالک جدید نیز باید با جزئیات و به صورت دقیق قید شده باشد.
- اگر انتقال علامت تجاری به صورت جزئی برای کالا صورت میگیرد، نیاز است تا نام کالاها به صورت دقیق ذکر شود.
- در صورتی که انتقال برند در خارج صورت میگیرد، نیاز است تا رونوشت تایید شده از جانب مراجع ذی صلاح در خارج از کشور تایید شود.
- تصدیق اصالت علامت تجاری.
آیا امکان انتقال جزئی نیز وجود دارد؟
بله. مالک برند میتواند به صورت جزئی نیز علامت تجاری خود را انتقال دهد. در این صورت نیاز است تا مالک برند یک سری از مسائل را به صورت شفاف مشخص نماید. به طور مثال مالک برند مشخص میکند که تنها مالک جدید حق دارد در یک منطقه مشخص تحت نام علامت تجاری فعالیت کند.
تنها تفاوتی که میان این روش انتقال با روش انتقال تمام و کمال علامت تجاری دارد، در این است که باید در قسمت ثبت تقاضای الکترونیک نقل و انتقال علامت تجاری، این موضوع را قید نمایید که نقل و انتقال به صورت جزئی صورت گرفته است.

مزیتهای انتقال برند
بله. مالک برند میتواند به صورت جزئی نیز علامت تجاری خود را انتقال دهد. در این صورت نیاز است تا مالک برند یک سری از مسائل را به صورت شفاف مشخص نماید. به طور مثال مالک برند مشخص میکند که تنها مالک جدید حق دارد در یک منطقه مشخص تحت نام علامت تجاری فعالیت کند.
تنها تفاوتی که میان این روش انتقال با روش انتقال تمام و کمال علامت تجاری دارد، در این است که باید در قسمت ثبت تقاضای الکترونیک نقل و انتقال علامت تجاری، این موضوع را قید نمایید که نقل و انتقال به صورت جزئی صورت گرفته است.

در انجام این کار از چه افرادی میتوانیم کمک بگیریم؟
قطعا به دلیل مزیتهای بی شماری که انتقال علامت تجاری و برند دارد، بسیاری از افراد تصمیم گرفتهاند تا به جای ثبت برند، به دنبال خرید آن از یک شخص و با شرکت دیگر باشند. اگر تاکنون این کار را انجام نداده اید، قطعا ممکن است این سوال برایتان به وجود آمده باشد که از چه افرادی می توانید در این راه کمک بگیرید؟
در پاسخ باید بگوییم هلدینگهای حقوقی و ثبتی بسیار زیادی در کشور فعالیت دارند که میتوانید به آن ها برای انجام این کار اعتماد نمایید. این هلدینگها به خوبی با چم و خم این کار آشنا هستند و میتوانند شما را در انجام این کار یاری کنند.
اگر به دنبال همکاری با یک هلدینگ کار بلد هستید، پیشنهاد ما به شما هلدینگ ملاصدرا می باشد. مجموعه ما به دلیل سابقه طولانی که در زمینه نقل و انتقال علامت تجاری به دست آورده است، به خوبی میداند که باید چه کارهایی از جانب شخص انتقال دهنده و شخص گیرنده صورت پذیرد.
0 تا 100 کار خود را به ما بسپارید تا خیالتان از بابت بروز هر مشکلی راحت باشد. برای ارتباط با مشاوران ما می توانید هر هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با ما ارتباط بگیرید.

نظر خود را به اشتراک بگذارید